- Kategorie
-
'Kawa ze Lwowa \"Tradycyjna\" 225g mielona'


Marka "Kawa ze Lwowa"(Кава зі Львова) jest doskonale znana wszystkim, którzy w swoim życiu odwiedzili Lwów. Ta sprawdzona ukraińska marka dopiero od niedawna pojawia się na półkach polskich sklepów.
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24h |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.24 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zostaw telefon |
Kawa ze Lwowa "Tradycyjna" to mieszanka kawy Robusta (80%) i Arabika (20%) o średnim stopniu wypalenia (American Roast). Przy tworzeniu tej mieszanki producent skupił się przede wszystkim na kawach z Afryki - Ugandy oraz ojczyzny kawy Etiopii, którą wzbogacono o kawę z Wietnamu. Kawa jest zdecydowana w smaku, o wyraźnej goryczce i cierpkości. W smaku da się odnaleźć nuty wytrawnego, czerwonego wina oraz przypraw.
Małe opakowanie 225g pozwala poznać smak mieszanki "Tradycyjnej" i rozpocząć swoją przygodę z lwowską kawą. Kawa mielona pozwala na wszechstronne wykorzystanie, można zaparzać ją w ekspresach przelewowych, włoskich oraz metodami alternatywnymi.
Lwów od wieków słynie swoją kawą, będąc jednym z pierwszych miast w Europie, gdzie zaczęto przygotowywać i sprzedawać ten aromatyczny napój. Lwowscy kawiarze osiągnęli mistrzostwo w swojej sztuce, a współczesność pozwoliła im sięgać po najlepsze i najciekawsze mieszanki kaw z całego świata.
Wszystkie kawy z serii "Kawa ze Lwowa" nie zawierają GMO, nie są sztucznie utrwalane. Na każdym opakowaniu widnieje data wypalenia kawy, stąd możecie być pewni, że otrzymujecie świeży i doskonały w każdym calu produkt.
- Kawa naturalna palona, mielona „Tradycyjna” 225g
- 80% Robusta, 20% Arabika
- Poziom wypalenia: średnie (American Roast)
- Kraje pochodzenia: Etiopia, Wietnam, Uganda
- Skład: Kawa naturalna, palona, mielona Robusta/Arabika. Bez GMO.
Warunki przechowywania: Kawę przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 20 ᵒС i wilgotności do 75%.
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy.